NIEUW! Welkom bij BLISS EXPRESS

NIEUW! Welkom bij BLISS EXPRESS
2 juni 2020 Brigitte Jentjens

Spreken en jezelf presenteren met zekerheid

Wil je jezelf meer presenteren in contact, persoonlijk, online of op een podium? Dat kan!

Doe hier de GRATIS STEMANALYSE.

Hieronder staat beschreven hoe je dat kunt doen.

Lichaamsbewustzijn brengt je superveel als het gaat om ontspannen en lekker jezelf zijn. Jij kunt deze ontspanning en zelfkennis inzetten om jezelf relaxt, happy én zeker te tonen en laten horen. Met andere woorden: breng vanaf nu meer van jezelf mee in contact!

Doe vandaag nog de gratis Stemanalyse.

Hoe werkt het? Neem jezelf op en mail naar: hello@bliss.community

Easy met behulp van deze 5 stappen:

Stap 1: PRAKTISCHE ZAKEN: Vind een plek waar je een opname kunt maken en zet klaar:

*Telefoon met dictafoon of andere opname-app en

*Papier en pen of een tablet of laptop.

Stap 2: BEREID JEZELF VOOR

Zet de opname-app vast klaar. Zit je goed? Adem rustig in en uit. Je gaat zo in maximaal 5 zinnen iets vertellen over een voor jou neutrale gebeurtenis. Bijvoorbeeld een dagelijkse activiteit of routine. Oefen je zinnen een paar keer hardop, zodat je weet wat je gaat zeggen. Vertel zo neutraal mogelijk, dus zonder ‘ik vind’  😉

Voorbeeld:

  1. Voordat ik vanmorgen mijn computer opstartte deed ik eerst een aantal stretch oefeningen. Ik ademde daarbij diep in en uit. Ik voelde de spanning uit mijn schouders wat wegzakken. Ik maakte een kopje thee en begon aan mijn eerste stemanalyse!
  2. Gisterenavond ging ik de plantjes water geven. Ik heb hier echt even de tijd voor genomen. Meestal doe ik het rond een uur of 20:00. Maar dit keer werd het een uur later. De kat kwam nieuwsgierig kijken en vond de waterdruppeltjes maar wat interessant
  3. Etc… voorbeeld mag je natuurlijk gebruiken, dat werkt prima. Als het kan: kies dan natuurlijk voor jouw eigen verhaal!Weet je wat je gaat vertellen en ben je klaar voor de opname? Leg dan je telefoon voor je en open de opname-app zodat je alleen nog maar op ‘record’ hoeft te drukken…

Stap 3: LET’S BEGIN!

Druk op ‘record’ en ga van start! Bewaar de opname als MP3.

Stap 4: BELUISTER DE OPNAME

Luister deze opname eens terug. Voor de beste informatie raad ik je aan om de eerste opname te gebruiken voor de analyse. Met eventuele  versprekingen en andere ‘imperfecties’ er nog in. 😉

Let tijdens het luisteren eens op je adem. En ga eens na bij jezelf:

  • Welke gedachten en overtuiging roept het bij me op als ik mijzelf hoor.
  • Welke sensaties -denk aan (ont)spanning in schouders, koude of warme handen, hoge of lage ademhaling, wat kun je nog meer waarnemen in je lichaam?-
  • Welke emotie(s) roept het op bij jou om jezelf terug te horen?
  • Hoe is jou algehele indruk?
  • Hoe zou je jouw lichaamshouding tijdens het spreken omschrijven. Of ben je je daarvan niet bewust?

Stap 5: SCHRIJF OP

Schrijf het antwoord op deze vragen op. Lukt het niet om alle vragen te beantwoorden? No problem! Alles wat je opschrijft is informatie. Houd het zo kort mogelijk en denk er vooral niet te lang over na.😊

Stap 5: KLAAR!

Zet je antwoorden in een mailtje en voeg jouw mp3 toe. Mail ze naar hello@bliss.community <3

Je ontvangt je gratis stemanalyse per mail!

Heel veel succes!

Brigitte

Meer weten over lichaamsbewustzijn & ontspannen jezelf zijn of een Personal Traject boeken? Kijk hier: aanbod

Of ga je voor BLISS EXPRESS?

Hoe klinkt jij eigenlijk?

Dit zeggen mensen over de stemanalyse:

“Ik vind mezelf redelijk relaxed klinken, met een normale rustige ademhaling. Eigenlijk hoor ik mijn ademhaling zelf niet. Het valt me altijd wel op dat ik een beetje een nasale onderklank heb, die ik zelf niet hoor als ik praat. Lichaamshouding was rechtop zittend op een stoel aan tafel. Ik vind mezelf niet onprettig klinken… klinkt het gek als ik zeg dat ik er eigenlijk geen emoties of sensaties aan kan koppelen?”

Hi Brigitte,
dank je voor deze uitgebreide terugkoppeling. Leuk dat je er zoveel aandacht aan geeft!
Ik zal eens proberen me wat bewuster te worden van toonhoogte en volume variaties, en kijken of dat ook iets doet met mijn lichaam. Wel interessant ook, nu je het zegt, viel het me op dat ik dacht dat ik luider sprak dan op de opname was terug te horen.
Dank! Ik ga er eens bewust over nadenken.
 Vriendelijke groet,

Jaap